NL

 

Boek nu uw praktische vaartraining via Aqua Libra.

Informatie onder aan deze pagina

In samenwerking met erkende vaarschool Start2Boat

 

skipper Training     ism.  

U wil een schip uit onze vloot huren, maar heeft weinig of geen ervaring in het besturen van een motoryacht.  Geen probleem. Boek dan op de eerste, en eventueel tweede dag van uw vaarvakantie een schipper aan boord, voor een praktische schippertraining.   

Wij werken voor onze vaaropleidingen intensief samen met de erkende vaarschool "Start2boat". Samen met hen hebben wij ook de onderstaande video's opgenomen.
Aangezien zij erkend zijn als praktijktestcentrum kan u zelfs uw praktijkexamens afleggen aan boord van een van onze schepen, onder begeleiding van de monitoren van "Start2boat"

Wat is het mogelijke programma van een dergelijke vaartraining ?

Vrijdag 17.00 uur
U komt aan boord van uw yacht samen met uw crew.  De bedden zijn opgemaakt, de handdoeken liggen in de kast.  Wij helpen u bij het inschepen en u krijgt een technische uitleg over het schip.  U overnacht aan boord.

Zaterdag 10.00 uur
Na het ontbijt komt de schipper aan boord en vertrekken jullie samen voor een praktische vaarinstructie.  Wij oefenen de belangrijkste maneuvers zoals afvaren, aanleggen, havenmaneuvers, sluispassages, man over boord, veiligheid aan boord enzovoorts...  We hebben hierbij aandacht voor de schipper aan het roer, maar ook voor de crew die de lijnen moet bedienen, en assistentie verlenen bij de maneuvers.  Dit alles in een gemoedelijk tempo, zonder stress.  Onderweg leggen we ergens aan voor een hapje en drankje, en hebben we ook oog voor de prachtige omgeving.  Om 17.00 uur gaat de schipper van boord.

Op het einde van deze vaartraining maakt onze schipper samen met jullie een evaluatie van de dag.  Indien bijkomende training gewenst of noodzakelijk is, zal dit op dat moment besproken worden.

Overnachting aan boord

Zondag 10.00 uur
De schipper komt eventueel terug aan boord voor de tweede "trainingsdag".  Vandaag hebben we ook aandacht voor routeplanning en focussen we op de eventuele vragen die jullie na de eerste dag training nog hadden.  Omstreeks 17.00 uur meren we terug af in onze thuishaven en houden we een korte nabespreking.

Indien je onze boot slechts een weekend huurde, ga je omstreeks 18.00 uur van boord. Indien je de boot voor een langere termijn huurt, kan je vanaf zondagavond zelfstandig verder varen.

Interesse ??

Vraag een vrijblijvende offerte via het invulformulier onder de video's : 

Website gebouwd door Inhoud door Aqua Libra Privacybeleid  Cookiebeleid