NL

Vaaropleiding tijdens de Paasvakantie 2021. 

Schrijf je snel in !!!

 

 

Van 3 tot en met 18 april 2021 (Paasvakantie) bieden wij dagelijks de mogelijkheid een vaaropleiding te volgen aan boord van een van onze schepen. (Hanouna) Wij werken hiervoor samen met de ervaren instructors van de vaarschool "Start2Boat".   Bijkomende informatie en hoe je jezelf kan inschrijven, kan je vinden op de website van "Start2Boat"

 

skipper Training

U wil een schip uit onze vloot huren, maar heeft weinig of geen ervaring in het besturen van een motoryacht.  Geen probleem. Boek dan op de eerste, en eventueel tweede dag van je vaarvakantie een schipper aan boord.  Voor een dergelijke training doen je een schip uit onze vloot voor minimum een weekend te huren.   Wat is het programma van een dergelijke training  ? 

Vrijdag 17.00 uur

U komt aan boord van uw yacht samen met uw crew.  De bedden zijn opgemaakt, de handdoeken liggen in de kast.  Wij helpen u bij het inschepen en u krijgt een technische uitleg over het schip.  U overnacht aan boord.

Zaterdag 10.00 uur

Na het ontbijt komt onze schipper aan boord en vertrekken jullie samen voor een praktische vaarinstructie.  Wij oefenen de belangrijkste maneuvers zoals afvaren, aanleggen, havenmaneuvers, sluispassages, man over boord, veiligheid aan boord enzovoorts.  We hebben hierbij aandacht voor de schipper aan het roer, maar ook voor de crew die de lijnen moet bedienen, en assistentie verlenen bij de maneuvers.  Dit alles in een gemoedelijk tempo, zonder stress.  Onderweg leggen we ergens aan voor een hapje en drankje, en hebben we ook oog voor de prachtige omgeving.  Om 17.00 uur gaat de schipper van boord.

Overnachting aan boord

Zondag 10.00 uur

De schipper komt terug aan boord voor de tweede "trainingsdag".  Vandaag hebben we ook aandacht voor routeplanning en focussen we op de eventuele vragen die jullie na de eerste dag training nog hadden.  Omstreeks 17.00 uur meren we terug af in onze thuishaven en houden we een korte nabespreking.

Als je je theoretisch examen al hebt afgelegd, en je geslaagd bent, dan hebben wij de bevoegdheid om je dienstboekje in te vullen waarmee je praktijkervaring kan bewijzen.  Op die manier kan je je vaarbewijs behalen.

Indien je onze boot slechts een weekend huurde, ga je omstreeks 18.00 uur van boord. Indien je de boot voor een langere termijn huurt, kan je vanaf zondagavond zelfstandig verder varen.

Interesse ??

Vraag een vrijblijvende offerte via het onderstaande invulformulier : 

Website gebouwd door Inhoud door Aqua Libra Privacybeleid